"Палавият" Божинов заплаши със съд Big Brother

Футболистът отрече да е преспал с гея Кристиян Стойков
18 авг 2015 11:05, Александър Попов
152
"Палавият" Божинов заплаши със съд Big Brother
Снимка: Нова тв

Още незапочнало, шоуто Big Brother си направи реклама върху нежния гръб на Кристиян Стойков. Геят от село Жернов се похвали, че е преспал с известни личности, като замеси директно футболиста Валери Божинов.

Нежният момък дори се впусна в подробности колко Валери бил страстен и палав в леглото, как мъжкото му достойнство било впечатляващо и как "треперел" в ръцете му.

На всички тв зрители стана ясно, че историята е съшита с бели конци, но ето, че вече е факт и заканата за съд. Чрез мениджъра Георги Градев, Божинов излезе с официална позиция за гей скандала, в който го набъркаха.

Ето и самата позиция:

"Във връзка с изявление на лицето Кристиян Стойков в ефира на Нова телевизия, в предаването Big Brother, излъчено на 17.08.2015 г., по отношение на моя клиент Валери Божинов, упълномощен съм да заявя, че направените фактически твърдения за интимни отношения с въпросното лице са неверни и позорят Валери Божинов, което ангажира отговорността на споменатото лице.

Освен това с изготвянето и излъчването на въпросния материал Нова телевизия е разгласила неверни, позорящи и уронващи честта на Божинов обстоятелства. Съдебната практика категорично е възприела, че когато журналист разпространява определени твърдения за другиго, ако те имат позорящ характер, преди да ги публикува трябва да се убеди в тяхната истинност. Това задължение произтича от правилата, заложени в Конвенцията за защита на правата на човека и основните свободи (ратифицирана със закон и в сила за Република България от 7 септември 1992 г.), където в чл. 10 е отразено, че всеки има право свободно да изразява мнение и да разпространява информация (т. 1), а в т. 2 на сочения текст изрично е предвидена възможност законът да ограничи правото по т. 1 с оглед необходимостта в едно демократично общество да се защитят репутацията и правата на другите. Нормата не дава право да се разпространяват неверни факти, нито да се засяга достойнството на други лица. Безспорно пред правото на свободно изразяване и разпространяване на информация следва да се даде приоритет на правото на закрила срещу накърняване на доброто име на личността в обществото.

В съответствие с цитираните норми за Нова телевизия е било налице задължение да извърши задълбочена проверка преди да излъчи позорящия материал. Няма данни такова проучване да е направено от телевизията, съгласно установената журналистическа практика и фактически правила в бранша, които са в съответствие и с нормите на чл. 39 - 41 от Конституцията на Република България, установяващи изисквания и ограничения при упражняване на изброените в тях права. При отсъствието на проведено добросъвестно журналистическо проучване, излъченият материал ангажира отговорността на Нова телевизия.

При тези обстоятелства Валери Божинов настоява за незабавно публично извинение от страна на лицето Кристиян Стойков и на Нова телевизия, както и за незабавното опровергаване на неверните и позорящи фактически твърдения направени от лицето Стойков и излъчени от Нова телевизия в предаването Big Brother.

В противен случай Валери Божинов ще се обърне към българския съд, за да получи обезщетение за претърпените вреди, както и към Комисията за журналистическа етика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ХА ХА ХА ХА БОЖИНКАТА СЕ ИЗДАДЕ !!!ТО КАТО МУ ВИДИ ЧОВЕК СНИМКИТЕ МУ С АЗИС КАК СЕ НАТИСКАТ И ЦЕЛУВАТ......
31
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е ПИАР и от двете страни! Със сигурност са се наговорили! Така се дига рейтинга и на предаването и на позабравеният Божинов! Няма лоша реклама!
30
5
 
13
 
! Отговори
реалист преди 8 години
Поредния гнусен арменски номер за пълнене на бездънната арменска гуша.Дано момчето ги осъди за милиони и съдът да забрани тази простотия.Макар ,че не ми се в ярва.Предаването е пълна помия.
29
5
 
12
 
! Отговори
пенчо преди 8 години
Поредната ПРОСТОТИЯ, която няма да гледам....ха ха ха
28
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименДа ги осъди, ама ако онзи извади 1-2 свидетеля, а ?
27
3
 
26
 
! Отговори
Никола преди 8 години
Сега ще ви кажа какво ще стане , понеже никъде въпросния Кристиян не казва , че това е ФУТБОЛИСТА Валери Божинов , ще излезе , че е спал с някой друг със същото име и НОВА ТВ ще излезе суха от цялата история , като покаже другия В. Божинов ! Това е сметнато предварително , да стане скандала и после хоп , ама ние не говорим за футболиста .
26
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има ли все Простаци които да гледат BigBrather.. Това върхът на западната простащина , ционизма и соросоидството..
25
3
 
10
 
! Отговори
Исмаил преди 8 години
какви деца е раждала българска майка юнашка..ха..ха.ха..ха И после ние сме били виновни за демографската криза..ха..ха
24
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Божинката както беше закъсал за пари, понеже Николета и Алисия за малко не го фалираха, сега може едно хубавичко да осъди Биг Брадър. Ще се изкефя да го направи и да ги приключи окончателно.
23
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жените в това предаване плашат много
22
4
 
27
 
! Отговори
Eu преди 8 години
Моля ви се, забранете го това предаване!
21
2
 
4
 
! Отговори
аз преди 8 години
Добре де да излезне и да каже аз имам малка недъгава п..ка и тоя не говори за мен имам доказателства и готово :)
20
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само да не вика за свидетели по делото бившите си, особено Николета Истината, че ще го направия на пестил. Твърденията на този юнак ще му се струват залъгалка.
19
3
 
17
 
! Отговори
Кукловода преди 8 години
Това е рекламен трик сладури . Имайки в предвид какви са разговорите при влизането и как се пазарят нещата , лично съм сигурен , че това момче е взето имено с тази роля . Няма как да започне едно предаване освен ако няма " шумен скандал " за начало . Това е ролята на това същество , влизаи говори глупости само и само да започне да се шуми . Валката 100 % предупреден за това или дори и да не е -той също ще бере плодове . Балъците да пускат СМС - това е целта
18
5
 
16
 
! Отговори
Зрител от село преди 8 години
И двамата да ми ядат наденицата
17
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То е ясно, че е преспал но са да не очаквате да си признае и публичноЯЯЯЯЯЯ :D
16
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това предаване ясно показва пътя по който падението на България е трасирано. С тези *** вътре ли ще се възпитават младите който ще градят развита и духовно богата България? Няма ли адвокати и организации да заведат дела срещу продуценти и НОВА за държавна измяна? Не е ли измяна да налагаш тези продукти на бездуховността и упадъка за пример за подражание? Този Кънчев наистина съвсем се е побъркал за пари. До къде ли ще стигне деградацията на организаторите ще видим но е пълна.
15
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво пък толкова обидно и позорящо е казал човека, я да бъдем по - толерантни. Хомосексуализмът не е забранен, половите актове също, всеки може да се бумка, както си иска.
14
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 28Именно. Виж какъв е на власт и виж средностатистическия българин как излгежда. Разлика има ли?
13
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До какво падение стигна България, да се коментира и гледа тази миазма на духа наречена Биг Брадър. Говорим за упадък на духа и морала, за оглупяване на нацията която трябва да се доведе до нива на пълна деградация. Така *** лесно се манипулират, лъжат и подвеждат. Защо на управниците, на всички до сега, не им трябват умни хора? Умните и независимите мислят и задават въпроси, защо не се развиваме а вървим назад? Толкова гнусно предаване влияещо разлагащо върху младите е нямало. Не гледайте!